Foto: TANJUG /MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud o saradnji u oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na zelenu energetiku, kao uslov razvoja zelene ekonomije.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je energetska bezbednost Srbije na prvom mestu, jer je važna za budućnost naše zemlje, te da joj je plan da javna preduzeća učini efikasnijim i transparentnijim u radu.

„Posebno kada govorimo o električnoj energiji i gasovodima, za Srbiju je važna energetska diversifikacija, ali i ulaganja u zelene tehnologije i zelene izvore energije. Cilj nam je da ovaj sektor bude zeleni sektor. Zelena energetika jedan je od uslova razvoja zelene ekonomije“, navela je ministarka energetike.

Energetska stabilnost je, kako kaže, i politički važno pitanje, naročito u pogledu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i saradnje na projektu Gazivode.

„Verujem da ćemo uspešnu saradnju nastaviti i u ovom sektoru, hvala Vam na podršci koju ste nam pružali u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uradili smo dobar posao zajedno“, istakla je Mihajlović.

Ambasadorka Meklaud čestitala je potpredsednici Mihajlović na novoj dužnosti i rekla da je Velika Britanija zainteresovana za saradnju u energetskom sektoru.

„U pitanju je izazovan, strateški i ekonomski važan sektor. Spremni smo da pružimo svoju podršku i radimo zajedno na važnim projektima. Želim da Vas obavestim i da naša vlada organizuje međunarodnu konferenciju u decembru posvećenu klimatskim promenama, jer želimo da pošaljemo snažne poruke i obavežemo se na postizanje ciljeva održivog razvoja u oblasti rudarstva i energetike“, rekla je Meklaud.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar