Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se na svim velikim gradilištima infrastrukturnih projekata u u zemlji radovi izvode bez zastoja i da trenutno na njima radi blizu 6.000 radnika.

„Radi se, kako na velikim projektima, kao što su izgradnja Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača-Кuzmin, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, deonici Preljina-Požega, tako i na desetinama drugih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji, kao što je održavanje puteva koje se radi širom Srbije“, rekla je Mihajlović, gostujući na RTS-u.

Ona je rekla da redovno sa izvodjačima razgovara o stanju na gradilištima, a da će jedan sastanak na temu izvodjenja radova u uslovima epidemije korona virusa imati i sledeće nedelje.

„Apel svim gradjevinskim kompanijama je da vode računa da pre svega radnici budu bezbedni, jer je to pitanje broj jedan, kako bismo maksimalno iskoristili gradjevinsku sezonu, što je važno zbog naše ekonomije i privrednog rasta“, navela je ona.

Zorana Mihajlović Foto:Promo/MGSI

Mihajlović je naglasila da trenutno u Srbiji postoji ukupno više od 60.000 aktivnih gradilišta, što je oko 16.000 gradilišta više nego u istom periodu prethodne godine.

„Veći broj aktivnih gradilišta znači da smo uspeli da stvorimo uslove da se u Srbiji više radi i gradi i da imamo stabilnost koja je potrebna“, rekla je Mihajlović.

Govoreći o stanju u transportu, ona je rekla da ceo svet ima problem sa putničkim saobraćajem, ali da u teretnom saobraćaju nema nikakvih smetnji za uvoz, izvoz ili tranzit.

„Кada pogledamo broj kamiona sada u odnosu na isti period prethodne godine, taj broj je gotovo identičan, na granicama nema zastoja, a prolazak kamiona regulisan je u celom regionu, tako da se saobraćaj odvija nesmetano“, rekla je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)