Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su nadležne inspekcije juče započele kontrolu prodavaca peleta i ogrevnog drveta, kao i da će biti kontrolisani i proizvodjači kako bi se stabilizovalo tržište.

„Juče izvršena kontrola prodavaca peleta i ogrevnog drveta u više gradova i opština u Nišu, ;Leskovcu, Pirotu, Kraljevu, Majdanpeku i Ivanjici, i da je samo njih 13 imalo sve što je potrebno za legalnu prodaju“, rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Takođe, kako je dodala, osim prodavaca, kontrolisaće se i proizvođači, „a poreska uprava će krenuti sa kontrolom peletara u narednim danima, jer je suštinski važno da stabilizujemo tržište i da građani mogu da kupe sve što im je potrebno“.

„Jako je važno da u energetskom bilansu, pored toga što vodimo računa o tome da imamo dovoljno električne, toplotne energije, gasa, nafte i naftnih derivata, vodimo računa i o tome da domaćinstva u Srbiji koja koriste pelet ili ogrevno drvo imaju ove energente. Država je, imajući u vidu da više od 110.000 domaćinstava koristi pelet, a više od 700.000 ogrevno drvo, i da to nije bilo dovoljno, ograničila cenu na 320 evra po toni peleta, zabranila izvoz drveta i peleta, ali pošto postoji zastoj u lancu, inspekcije su počele da kontrolišu“, rekla je Mihajlović .

Bonus video: Da li je Zorana Mihajlović kriva zbog situacije u EPS?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)