Foto: Shutterstock

Kompanija Boš Srbija objavila je danas da je u svojoj fabrici u Pećincima do sada proizvela 100 milona metlica brisača za vozila.

Direktor Boš fabrike u Pećincima Jorg Krečmar rekao je da je plan da se prošire kapaciteti uvodjenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača.

„Za nas je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina, ali i inovacije koje ugradjujemo u svaki detalj, na primer pri sklapanju brisača“, dodao je Krečmar, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je kompanija od 2012. uložila oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji – od čega više od 18 miliona evra samo tokom 2020.

Ta fabrika trenutno zapošljava oko 1.900 radnika, od toga više od 1.400 radi u proizvodnji, a skoro 500 zaposlenih predstavlja podršku poslovanju, poput inženjera, logistike.

Kako je precizirano, fabrika u Pećincima pripada diviziji Elektro pokretača kompanije Boš i od početka rada proizvodnog pogona 2013. godine, ocenjeno je, predstavlja primer dobrog poslovanji i u Srbij i u okviru Boš Grupe na globalnom nivou, a dokaz za to je što je 2015. osvojila i nagradu za najbolju Boš mladu fabriku.

Generalna direktorka Boš Grupe u Srbiji Jovanka Jovanović navela je da za kompaniju proizvodnja 100 milona metlica brisača predstavlja veliki uspeh.

„Zahvaljujući proizvodnji delova za automobile, Boš je u Top 15 najvećih izvoznika u Srbiji“, rekla je Jovanović.

Boš Srbija je u 2019. imao ukupnu neto prodaju od 271 miliona evra, uključujući interne isporuke povezanim kompanijama, dok je prodaja trećim licima na tržištu u Srbiji iznosila je 55 miliona evra.

Grupa Boš zapošljava oko 400.000 saradnika širom sveta, a 2019. je ostvarila promet od 77,7 milijardi evra.

Bonus video – U saopštenju se navodi da je policija samo tokom noći subotu na nedelju zaustavila 27 vozača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare