Petar Vojinović i Živorad Vasić / Foto: NOVA S

Turizam i ugostiteljstvo su najviše izgubili izbijanjem pandemije, a u okviru te dve grane, hotelijeri i avio-industrija pokušavaju da se prilagode novim okolnostima i da prežive najjaču krizu sa kojom su se suočili, rekli su direktor hotela "Kraun Plaza" Živorad Vasić i urednik portala TangoSix Petar Vojinović u emisiji "Među nama".

„Od svakih deset hotelskih soba na svetu, osam je prazno, a čak osam i po miliona zaposlenih u hotelskoj industriji ostalo je bez posla“, rekao je Živorad Vasić, direktor hotela „Kraun Plaza“ i potpredsednik Delta Holdinga na samom početku gostovanja u emisiji „Među nama“, opisujući najveću krizu sa kojom se ikada suočila hotelska industrija.

„Ništa lakše nije ni u avio-industriji, koja beleži pad od 85 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a drastično poboljšanje očekuje se tek od jula, kada počnu turistička putovanja“, kaže urednik portala tangoSix Petar Vojinović.

 

Živorad Vasić se sa žaljenjem osvrnuo i na odluku da ipak neće biti mečeva Evrolige u Beogradu, a kako je pojasnio tokom gostovanja u „Među nama“, ne gleda sa optimizmom ni na predstojeću letnju sezonu u Srbiji.

„Sve nade polažemo u to da će svet što pre početi da živi kao pre“, poručio je Vasić.

Vojinović, sa druge strane, očekuje da će se trendovi u avio – industriji poboljšati kako budu otvarane granice, a drastičan „uzlet“ očekuje se od jula, kada se očekuje rast broja turističkih putovanja.

„Ipak, i dalje stoje najave otpuštanja stotina hiljada ljudi iz avio – kompanija, a pregovori o državnoj pomoći za ključne igrače su u toku, tako da se povratak na trend rasta, koji je korona prekinula, očekuje tek 2024. ili 2025. godine“, rekao je Vojinović.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar