Foto:Shutterstock/travellifestyle

Zaposleni u "McDonald's" restoranima u Srbiji od 1. juna dobijaće platu nižu i do 20 odsto, požalili su se redakciji Nova.rs radnici ovih restorana. U kompaniji koja upravlja ovim restoranima za Nova.rs potvrđuju da će biti smanjenja zarada i da će se po oporavku poslovanja - vratiti na stari nivo.

„Usled situacije sa koronavirusom, grupacija Nicefood, koja zapošljava više od 900 radnika u Srbiji, odlučila je da svim zaposlenima smanji zarade počevši od 1. juna 2020. godine do daljnjeg“, ističu zaposleni u „McDonald’s“ restoranima, koji su se obratili redakciji Nova.rs.

Zaposlenima su, kako ističu, ponuđeni aneksi o smanjenju koji im se nudi da prinudno potpišu.

„U protivnom se upozoravaju da odbijanje potpisivanja aneksa do 29. maja 2020. predstavlja osnov otpuštanja. Da šteta bude veća, osim smanjenja zarada zaposlenih smanjuje se i značajan broj bodova koji su osnovica za zaradu. Proces sticanja bodova je dugotrajan i zahteva dosta testova i obuka tokom više meseci pa i godina, pa su samim tim zaposleni dvostruko oštećeni“, navodi izvor Nova.rs.

Smanjenje zarada u „Mekdonalds“ restoranima od 1. juna 2020; Foto:Privatna arhiva

U kompaniji „Nicefood restorani“, koja upravlja „McDonald’s“ restoranima za Nova.rs potvrđuju da će doći do pada zarada.

„Kompanija McDonald’s je, kao i većina privrednih subjekata, u prethodna dva meseca usled COVID-19 pandemije pretrpela znacajne poslovne gubite zbog nemogucnosti da normalno odvija poslovanje“, navode u kompaniji.

Najveci broj restorana je, kako ističu, bio zatvoren i velika većina zaposlenih je bila na plaćenim odsustvima.

„Nakon odluke Vlade Srbije od 4. maja do danas su svi restorani poceli sa radom, ali smo morali da donesemo određene odluke na nivou kompanije koje se izmedju ostalog tiču i smanjenja osnovice između devet i 20 odsto, što je privremena mera kako bismo sačuvali sva radna mesta. Čim se poslovanje oporavi, plate će biti vraćene na nivo pre pandemije“, ističu u kompaniji „Nicefood restorani“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar