Tatjana Matić Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas da će biti nastavljena pomoć tog ministarstva turističko-ugostiteljskoj privredi u saradnji sa Fondom za razvoj, kao i da će građanima biti na raspolaganju 100.000 vaučera u 2021. za odmor u Srbiji.

„Naredna godina usmerena je ka određenim infrastrukturnim projektima za koje smo opredelili u budžetu 600 miliona dinara. Između ostalog i 100.000 vaučera za taj sketor koji se pokazao kao izuzetno zančajna za pospešivanje ugostiteljske-turističke privrede“, rekla je Matić odgovarajući na pitanja novinara u Ovčar banji.

Ističe da Vlada Srbije sve mere donosi u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih posledica kovida 19 i spašavanja radnih mesta u tom sektoru, koji treba da počne polako da se oporavalja.

Matićka navodi da su uslovi za vaučere već ove godine relaksirani i bili omogućeni svima čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, što je bilo važno za naše građane i ugostiteljsko-turističku privredu.

„Planiramo i određena sredstva zajedno sa Fondom za razvoj koja su vrlo povoljna za pospešivanje ugostiteljsko – turističke privrede. Ti krediti su i ove godine bili na raspolaganju i više od tri milijarde dinara je ove godine izdvojeno za ugostiteljsko- turističku privredu“.

Kaže da su se ti krediti pokazali kao izuzetno značajni za očuvanje likvidnosti i obrtnih sredstava malih i srednjih preduzeća u toj grani privrede.

„Nastavićemo sa Ministarstvom privrede da omogućavamo tu vrstu kredita. Reč je uslovima – dve godine grejs perioda, tri godine otplate i jedan odsto kamata“, rekla je Matić.

Ministarka je dodala da su im privrednici rekli da im je ta vrsta pomoći bila mnogo značajnija nego direktna pomoć u vidu isplate minimalca.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)