Foto: Promo

Prateći praksu koja je već sprovedena u 29 zemalja koje su promenile CVM limite u prethodnom periodu, Mastercard je objavio povećanje CVM limita za beskontaktna plaćanja sa 3.000 na 4.000 dinara u Srbiji od 15. aprila 2020. godine.

Povećanje limita za beskontaknta plaćanja za krajni cilj ima unapređenje korisničkog iskustva prilikom kupovine, naglašavaju u ovoj kompaniji.

Mastercard je širom Evrope podržao inicijative koje su dovele do značajnog porasta upotrebe beskontaktnog plaćanja karticama i mobilnim uređajima, pa je tako danas čak 75 odsto svih Mastercard transakcija širom Evrope beskontaktno.

Povećanje limita za beskontaktna plaćanja znači da će korisnici kartica i trgovci moći da obave više transakcija prilikom kupovine odnosno prodaje, bez potrebe da unose PIN ili koriste gotovinu.

„Mastercard je među prvima prepoznao potencijal i omogućio da svi terminali za plaćanje postanu beskontaktni počevši od 01. jula 2018. Svedoci smo koliko brzo su korisnici prihvataili beskontaktno plaćanje kao poželjan način plaćanja u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Današnja najava ne samo da omogućava više slobode pri izboru načina plaćanja, već korisnicima pruža dodatnu podršku u svakodnevnim izazovima sa kojima se trenutno suočavaju“, izjavila je Jelena Ristić, direkorka za tržista Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Među 29 zemalja, Velika Britanija, Irska, Estonija i Poljska su vodeće u pogledu uspostavljanja trajnog limita, dok Holandija i Grčka sprovode privremena povećanja limita kako bi pomogle svojim građanima da lakše obavljaju kupovinu u ovom izazovnom periodu.

Što se tiče tržista Srbije, povećanje limita je trajno, a biće omogućeno i na tržištu Crne Gore (sa 25 na 40 EUR) i Bosne i Hercegovine (sa 30 na 60 BAM).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar