Foto: N1/Milan Nikić

Nikola Radovanović iz Aleksandrovca koji peti dan štrajkuje glađu ispred hladnjače u Brusu zbog neisplaćenog novca za predate maline i kupine 2022. godine, u subotu u 15 časova će privremeno prekinuti štrajk glađu jer je dobio uveravanja iz Ministarstva poljoprivrede, a potom i od vlasnika hladnjače u selu Lepenac kod Brusa da će novac biti isplaćen u sredu, 6. septembra, saznaje N1.

„Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije me je pozvao i rekao da će novac za 45 malinara, među kojima sam i ja, 10 miliona dinara, biti isplaćen u sredu, najkasnije u četvrtak. Sekretar mi je rekao da se dogovorio sa vlasnikom hladnjače Aleksandrom Kneževićem da on uzme u ponedeljak hipotekarni kredit od Banke Poštanske štedionice, 30 miliona jer duguje i drugim dobavljačima, i da nas sve isplati u sredu. Danas je Knežević prvi put stao kod mene, nije projuruio džipom kao četiri prethodna dana, i potvrdio dogovor sa državnim sekretarom“, kaže za N1 Nikola Radovanović, poljoprivrednik iz sela Donji Vratari kod Aleksandrovca.

Radovanović ističe da je dobio podršku opštinskih funkcionera Brusa i Aleksandrovca, ali dodaje da je oprezan i da štrajk glađu samo „zamrzava“, u zavisnosti od razvoja situacije.

PROČITAJTE JOŠ

„U ponedeljak ću, za svaki slučaj, prijaviti skup policiji Brusa, za ispred hladnjače u petak, 8. septembra, ukoliko padnu ova obećanja. Tada će mi se u štrajku glađu pridružiti 15 malinara iz Brusa i Aleksandrovca, i ići ćemo do kraja“, ističe za N1 Nikola Radovanović.

Nikola Radovanović iz Donjeg Vratara je 32-godišnji poljoprivrednik, suprug i otac dve maloletne kćerke.

BONUS VIDEO Mučna i teška situacija za proizvođače „crvenog zlata“: Nezadovoljni malinari danas predaju zahteve Vladi Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar