Siniša Mali / Foto: Vesna Lalić

Zašto je promenjena procedura u isplati sto evra punoletnim građanima? Zato što već nedeljama traje kampanja pojedinih tajkuna, da ne treba svi da dobiju taj novac, da njima taj novac ne treba, nije pravedno da ga dobiju svi, šta ćemo s onima koji taj novac neće... Sada imamo priliku da to ispravimo - svako ko želi - dobija sto evra. Oni ne žele - hvala lepo, imaju priliku da se ne prijave. Ovim rečima je Siniša Mali obrazložio razlog zašto se uvodi prijava za novac koji je država namenila svim punoletnim građanima.

„Oni koji novac žele, prijaviće se i novac će dobiti“, rekao je Mali odgovarajući na pitanje novinara koji se to broj tajkuna javio da ne želi pomoć od 100 evra, pa je vlada odlučila da promeni odluku i uvede prijavu za dobijanje novca.

„Iz komentara u javnosti od Ðilasa i Šolaka razumeo sam da im ta pomoć nije potrebna, a bilo je i drugih koji su to govorili. Jasno su rekli da je ovo nepravedna mera i da ne treba svako da dobije svoj novac, jer nekima ne treba. Ljudi kojima ne treba – vi se gospodo nemojte javiti. Kome je novac potreban neka se prijavi, za to mu treba samo jedan minut vremena, uslovi i način prijave su jasni i novac će brzo dobiti“, rekao je Mali.

On je ponovio da se veliki broj ljudi, ne samo tajkuna, javio i reklo da ne želi taj novac.

„Evo, kome treba taj novac i neophodan je i želi ga, dobiće ga i mi ćemo svoje obećanje ispuniti. Kada tražite novac, prijavljuju se valjda oni koji ga žele, a ne oni koji ga ne žele“, naglasio je Mali u odgovoru na novinarsko pitanje zašto se nije postupilo kao u slučaju odobravanja moratorijuma na kredite, koji su atomatski odobreni svima, osim onima koji su javili da ga – neće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare