Sinisa Mali u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink
Siniša Mali u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

Ministar finansija Siniša Mali rekao je večeras da će očekivana stopa rasta biti šest odsto ove godine, ali i veća - minimum 6,5 odsto, što znači da će biti novca za nove investicije, ali i za povećanje plata i penzija.

Podsetio je da je trenutno prosečna plata 565 evra, da će se ići na plate od 600, 700 evra i najavio da će  „već u septembru, oktobu imati lepe vesti i za penzionere, ali i za ostale grašane“.

Mali je  podsetio da smo trenutno i dalje u sprovođenju trećeg ekonomskog programa podrške kako građanima, tako i privredi.

„Mi smo prošle godine sproveli dva programa, ukupne vrednosti osam milijardi evra, i spasli ne samo zdravlje građana kroz nabavku vakcina i izgradnju dve nove bolnice, nego i ekonomiju, odnosno izbegli smo masovna otpuštanja i zatvaranje fabrik“, rekao je Mali u „Hit tvitu“ na TV Pinku.

U ovom trenutku, dodao je on, isplatili smo pomoć koju smo obećali u vidu 50 odsto od tri minimalne zarade, 30 evra svim građanima, 60 evra svim nezaposlenima, isplatili smo 100 evra građanima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao i 200 evra onima koji žive tamo, a nezaposleni su.

Ono što nas čeka, naveo je Mali, jeste isplata pune minimalne zarade za one koji rade u oblasti ugostiteljstva, turizma… i naravno na jesen 50 evra za sve penzionere i dodatnih 30 evra.

„Država se pokazala odgovornom. Nama je očekivana stopa rasta šest odsto ove godine, biće i viša, minimum 6,5 odsto. To za građane Srbije znači ne samo da ćemo imati još novca da investiramo u nove auto-puteve, bolnice, vrtiće i bolnice, nego da ćemo imati prostora za povećanje plata i penzija“, najavio je ministar Mali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare