Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Kineska kompanija Linglong uplatila je u budžet Zrenjanina 14 miliona dinara za gradsko građevinsko zemljište u Ečki, gde planira da zida stambene zgrade i rezidencijalno naselje za kineske i srpske radnike u ovoj kompaniji.

Podaci su saopšteni na današnjoj sednici Gradskog veća Zrenjanina, gde je navedeno da su prihodi od otuđenja gradskog građevinskog zemljišta u ovoj godini 60 miliona dinara.

Kako je objašnjeno, grad Zrenjanin u toku ove godine objavio je dva oglasa za otuđenje većeg broja parcela gradskog građevinskog zemljišta.

Na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, predložena rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta odnose se na ukupnu površinu od 3,5 hektara.

„Tri parcele namenjene su izgradnji poslovnih i drugih sadržaja i gradnji objekata višeporodičnog stanovanja, dok su preostale parcele opredeljene za individualnu stambenu izgradnju. Samo za parcelu u Ečki, namenjenu izgradnji oko 300 stanova, investitor „Linglong“ uplatio je iznos od skoro 14 miliona dinara“, kaže Violeta Kučanda Bogasenieva iz Odeljenja za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom.

Najveća prodata parcela po površini u nekom od naseljenih mesta na zrenjaninskoj teritoriji, u Ečki, veličine je 28 hiljada kvadratnih metara i koštala je 14 miliona dinara.

Gradsko veće Zrenjanina na daašnjoj sednici usvojilo je, između ostalog, i Godišnji programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2021. godinu, kao i Predlog Odluke o izmenama Odluke o pristupanju izradi plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine.

Bonus video: Linglong: Između investicije i sumnje na trgovinu ljudima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare