Fabrika Linglong u Zrenjaninu Foto: Nova.rs

Kompanija Linglong platila je 14 miliona dinara za 2,8 hektara građevinskog zemljišta na ulazu u Ečku, u blizini gradilišta te kompanije i na tom mestu izgardiće pet stambenih objekata sa oko 300 stanova, objavljeno je danas.

Predstavnici Linglonga danas su u Gradskoj kući potpisali ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom.

Kako je Salapura istakao prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju građevinskog zemljišta, objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biće namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

Ta investicija, ocenio je, neminovno dovodi i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin-Beograd ukrštati upravo na potezu između ulaza u Ečku i industrijske zone „Jugoistok“, odnosno pogona „Linglonga“.

BONUS VIDEO Linglong pod lupom Evrope – gosti Ranka Savić i Ivana Gordić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar