Beograđanin Lazo Neimarević već nekoliko meseci nije bitku sa Elektroprivredom Srbije jer mu je, kako objašnjava za Nova.rs, u aprilu stigao račun za utrošenu električnu energiju uvećan čak šest puta. Od tada poziva EPS da izađe na teren i ponovo očita struju, ali bezuspešno jer ga, tvrdi, ignorišu. Ljut je zbog odnosa ovog državnog preduzeća prema njemu i drugim građanima Srbije zbog čega će ih, kako poručuje, tužiti.

Tortura Laza Neimarevića iz Beograda počela je u aprilu ove godine, kada mu je stigao račun za utrošenu električnu energiju za ovaj mesec i to čak šest puta veći nego prethodnih meseci.

Tome je prethodila zamena monofaznog brojila za trofazno koju je, kako objašnjava za Nova.rs, sam inicirao i u potpunosti isplatio. A onda je stigao obračun utroška za električnu energiju za april u iznosu od 13.706,32 din, što je, tvrdi, duplo više u kilovatima nego što je bila potrošnja prethodne godine u istom mesecu.

Dodaje da je račun za april znatno veći nego što je bio u martu i maju ove godine, što može da se vidi i na računu koji nam je dostavio. On je insistirao da se nijedan, čak ni onaj lični, sa računa ne sakrije.

„Poznato je da su ove godine mart i april bili izuzetno topli, pa nije bilo potrebe za korišćenjem termo peći, te je navodna potrošnja potpuno nerealna i besmislena. O tome svedoče i računi za mart i maj koji su bili u normalnim i očekivanim okvirima“, kaže naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Kako dalje objašnjava, smatrajući da je u pitanju neka greška, 27. maja obratio se EDB-u sa žalbom i molbom da se izvrši provera računa.

„U redu bi bilo da je račun uvećan za 1.000 dinara, to je sasvim moguće. Ali ako mesečno dobijam račun oko 2.500-3.000 dinara, prosto je nemoguće da u aprilu stigne mnogo veći iznos. Prosto nema šanse. Kada sam uputio mejl EDB-u, na moje iznenađenje već narednog dana dobio sam odgovor da je nalog prosleđen tehničkoj službi na proveru. Međutim, šta se dešava? Pošto se iz tehničke službe niko nije pojavio, 5. jula sam ponovio dopis i istog dana dobio odgoor od EDB da ekipa još nije izašla na teren, da je nalog obnovljen tehničkoj službi za dalju nadležnost. Bio sam šokiran“, dodaje Lazo.

PROČITAJTE JOŠ:

U narednom periodu se i dalje ništa nije dešavalo, te je Lazo nezadovoljan takvim odnosom prema korisnicima usluga od strane EDB-a, 29. jula uputio novi dopis.

„Znači, dva meseca nakon prvog obraćanja ponovo sam uputio dopis u kom im saopštavam da ću se obratiti medijima ako u narednih 15-tak dana ne dobijem bilo kakav relevantan odgovor ili da ću angažovati advokata za povraćaj sredstava. Ovog puta nisam dobio nikakav odgovor. Sramota. Ovde se ne radi o novcu i iznosu, koliko se radi o odnosu Elektrodistribucije prema korisniku. Bezobrazluk“.

Foto: Privatna arhiva

Lazo ističe da je zbunjen ovakvim ponašanjem važnog državnog preduzeća, te mu nije najjasnije koji su razlozi toga.

„Moj dom je nekih 200-300 metara udaljen od EDB Vračar i nije mi jasno da oni dva meseca ne mogu nikoga da pošalju na teren. Ne daju nikakvo objašnjenje, ne navode nikakav razlog… Oni su samo izuzetno korektno reagovali na moj prvi dopis i rekli da će ga uputiti službi koja se time bavi, pa su mi čak i narednog dana ponovili da su poslali nalog toj službi, ali ta služba nije uradila ništa. To ne mogu da razumem. Ovakvo ponašanje javnih službi je nedopustivo i mora biti sankcionisano. Oni su naše službe koje mi plaćamo, a oni se ponašaju kao da mogu da rade šta hoće i da nam otimaju novac koliko god im se hoće“, razočaran je Lazo.

#related-news_0

Naglašava da se u njegovom slučaju ne radi o krađi nego o otimanju.

„Krađa je kada ne znaš da ti je neko uzeo pare iz novčanika ili ceo novčanik, ali kada te neko maltene gleda u oči i otima ti, kao što to meni rade, a ja ne mogu ništa da uradim. Ja neću da mi isključe struju, zbog toga i plaćam svoje račune, kao i ovaj koji je uvećan. Tako da, nemam načina kako da doprem do njih, zbog čega sam i poželeo da se obratim medijima i advokatu jer oni meni ne daju izbora“, navodi naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Struja poskupljuje za privredu, a šta je sa domaćinstvima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare