Siniša Mali Foto:TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministarstvo finansija upozorilo je da su se u javnosti pojavile lažne informacije da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna novčana pomoć od 20.000 dinara, a da će penzije biti umanjene. Kako je saopšteno iz Ministarstva, te informacije su plasirane preko platforme Viber.

„Pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru“, ističe Ministarstvo finansija u saopštenju.

Navode da nijedna od tih informacija nije tačna, već da su u pitanju su hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pročitajte još

Apelovali su na građane da se o ekonomskim pitanjima naše zemlje, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Republike Srbije, te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb sajt adrese.

BONUS VIDEO „Penzije u Srbiji realno rastu 3,5 promila“: Milan Ćulibrk raskrinkao priče vlasti o podizanju penzija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar