Foto; Shutterstock

Vlada Srbije obezbedila je 500 miliona dinara za dodelu novih 100.000 vaučera za letovanje u zemlji. Prijava za vaučere počinje 20. juna, a evo kako da to uradite.

Popunjena prijava, sa potrebnom dokumentacijom, podnosi se isključivo preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele zemlje. Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDE.

Uz prijavu treba da dostavite na uvid ličnu kartu ili pasoš, kao i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja, prenosi N1.

Prijavu možete podneti najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

Spisak svih ugostiteljskih objekata u kojima možete iskoristiti vaučer možete videti OVDE.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, prema Ministarstvu turizma i omladine.

Potencijalni korisnik vaučera vrši rezervaciju smeštaja kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji. Ovu potvrdu građani treba da prilože uz prijavu za vaučer, a na uvid daju ličnu kartu ili pasoš, piše u obaveštenju koje je Ministarstvo turizma objavilo na sajtu.

Korisnici prava na penziju koji se prijavljuju za vaučer treba da stave na uvid i fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili penzioni ček odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju, za ostale korisnike prava na penziju.

Korisnici prava na penziju iz inostranstva stavljaju na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a kojim se potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

Osobe starije od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji se nalazi OVDE.

Radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac, ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

Studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, navodi se u obaveštenju Ministarstva turizma i omladine.

Korisnik vaučera prijavu podnosi i prilaže potrebnu dokumentaciju lično, a za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava uslov za dodelu vaučera, prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz dokaz o zakonskom zastupanju.

Osobe koje su u 2023. godini već ostvarile pravo na vaučer ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.

Vaučerom se ne može vršiti plaćanje usluga ishrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dažbina.

Ministarstvo trgovine objavilo je i kontakt telefone za informacije o vaučerima: 011/2606-521, 011/2606-576 i 011/3111-569.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar