Foto: Promo

Čak i za vikend putovanje, potrebne su pripreme. Pored osnovne provere vozila, proverite i koliko goriva imate u rezervoaru čak iako ste sigurni da ga ima dovoljno. Ponesite dobro raspoloženje, ali primenjujte sve propise kako vam ništa ne bi pokvarilo uživanje…

Sezona godišnjih odmora je iza nas, ali vikend putovanja itekako mogu da se planiraju tokom cele godine. Ne morate daleko od mesta u kome živite, dovoljna je vožnja od par sati da pronađete neko rajsko mesto. A za svako putovanje, pa i ono na par dana, potrebne su pripreme. Da krenemo redom…

Smešno zvuči da u eri u kojoj živimo, možemo da se izgubimo na putu, jer imamo gedžete i uređaje, navigacije, aplikacije…. Ali, neka skrivena mesta za koje smo čuli da su pravi mali raj za odmor, ponekada kao da “resetuju” uređaje. Čak i najbolje aplikacije mogu da zakažu. Zato, daunloudujte mapu koju možete da koristite i dok ste off line. Ili, neka vam u autu ostane ona “starinska” mapa kako biste lako pronašli mesto koje tražite. Ona može da bude i zabava za najmlađe – nije loše da nauče kako se čita mapa.

Iako odlazite samo za vikend, bez obzira na sezonu, ne zaboravite da u kofer stavite odeću za hladno vreme i kišu. Nije loše u gepeku imati i po neko ćebence, za svaki slučaj – iznenadne niske temperature mogu da nas zateknu nespremne.

Proverite gde su vam prva pomoć, rezervni točak, dizalica, reflektujući prsluk. I na kraju – možda zvuči smešno, ali proverite gde su vozačka dozvola, platne kartice, kao i OMV Save&Drive kartica uz koju je svaki litar OMV MaxxMotion goriva koji natočite povoljniji, a sa ovom karticom lojalnosti očekuju vas i brojne pogodnosti, uključujući 10% popusta na kompletno pranje vozila, 10% popusta na kafe i do 20% na proizvode robne marke OMV.

Foto: Promo

Na kraju, obavezno proverite koliko goriva imate u rezervoaru, čak i ako ste sigurni da ga imate dovoljno. Doduše, teško da se na putu može baš ostati totalno bez goriva jer, takoreći “na svakom kilometru” u naseljenim mestima, ali i na auto-putu, benzinskih stanica ima dovoljno. Samo OMV na primer ima 63 pumpe u Srbiji. Na njihovom sajtu postoji i mapa svih stanica, tako da svraćanje bilo zbog goriva, odmora, kupovine dobre kafe, grickalica ili sendviča, možete dobro da se isplanirate.

A kada smo kod izbora goriva da podsetimo da su najbolja goriva ona koja štite i čuvaju motor. Premijum goriva sa ekskluzivnom ACTIVEFLOW™ tehnologijom pomažu rad motora, pružaju mu izuzetnu zaštitu i produžavaju njegov životni vek stvarajući zaštitni sloj na metalnim površinama i pružajući vrhunsku zaštitu od korozije. Gorivo MaxxMotion Super 100Plus, na primer, ispunjava najviše standarde kvaliteta benzina Svetske povelje o gorivu, kategoriju 6. To znači da ovo gorivo omogućava veću efikasnost, ali i manju emisiju izduvnih gasova, nego što je to slučaj sa gorivima niže kategorije.

I, kada ste sve nabavili, krenite na put. Smireno i polako. Poštujte propise, vežite pojaseve, držite odstojanje… Sve ono što je već rutina, primenjujte i mislite o tome. I najvažnije – na put kernite odmorni i naspavani.

I uživajte, sve do povratka, a onda, kada opet vežete pojas – važe ista pravila kao sa početka priče. Srećan put!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare