Foto:shutterstock

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, preduzetništva i industrije Kosova (MIPT) zabranila je privrednom operateru da na Kosovu prodaje jestivo ulje koje je uvezao iz Srbije i naložila da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana.

„Tržišna inspekcija je obavila proveru količine i težine proizvoda među ekonomskim operaterima. Kako bi se otklonila sumnja u težinu i količinu proizvoda, uzorci su poslati u laboratoriju na relevantne analize, nakon čega je utvrđeno da vrsta jestivog ulja na tržištu ne ispunjava kriterijume“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno da jestivo ulje proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode.

Tržišna inspekcija je, kao i u svakom drugom slučaju, preduzela mere u skladu sa zakonima i ekonomskom operateru, uvozniku ovog ulja, zabranjeno je da prodaje taj proizvod, a potrebno je da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana, dodaje se u saopštenju.

Iz MIPT kažu da Tržišna inspekcija kontinuirano obavlja provere i inspekcije na terenu u cilju zaštite potrošača i da će to činiti i narednih dana.

„Pozivamo građane-potrošače da budu pažljivi prilikom kupovine, te da za svako kršenje prava potrošača nastave da se pritužbama/obaveštenjima obraćaju Tržišnoj inspekciji, preko Odeljenja za zaštitu potrošača u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine“, istaknuto je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Milica Rakić Andrić: Bez reakcije međunardone zajednice na spot protiv srpskih proizvoda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar