Kompanije najviše traže mlade sa srednjom stručnom spremom

Podeli:
Kraljevo fabrika Leoni
Fabrika Leoni u Kraljevu Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Zbog velikog broja pristiglih prijava i velikog interesovanja kompanija, rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu programa „Moja prva plata“ produžen je do 23. septembra.

“Umesto do 20. septembra sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu na zvaničnom sajtu da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos”, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, prenosi Biznis.rs.

Program „Moja prva plata“, u drugom ciklusu, omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem stekne prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem – trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci, objašnjavaju u NZS.

Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu „Moja prva plata“, obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši online.

Raspisan konkurs za program „Moja prva plata“

Program „Moja prva plata“ prečica do posla, ali i prilika poslodavcima da dođu do stručnog kadra
Programi stimulišu firme, ali zapošljavanje nije obaveza
Program je šansa za poslodavce da novim zapošljavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj ljudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove.

Sam program „Moja prva plata“ traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Koliko vam traje plata?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar