Zgrada termoelektrane "Snaga i svetlost“ Foto: N1

Firma "Sebre Marina Dorćol" navela je danas da je Grad Beograd sproveo je proceduru "Ispravke granica susedne katastarske parcele", prodaje nekoliko susednih, manjih parcela i njihovom pripajanju većim parcelama koje su već u vlasništvu SEBRE.

Iz te firme reagovali su na tekst na našem portalu pod nazivom Beograd bez tendera prodao zemljište na atraktivnoj lokaciji za 1.050 evra po kvadratu: Firma iz Češke dobija i dodatni popust od 30 odsto.

Njihovo reagovanje prenosimo u celosti:

„Grad Beograd sproveo je proceduru ‘Ispravke granica susedne katastarske parcele’, prodaje nekoliko susednih, manjih parcela i njihovom pripajanju većim parcelama koje su već u vlasništvu SEBRE. Ovo se jasno vidi i u rešenju koje je Dobrica Veselinović objavio.

Pročitajte još

Ova prodaja se po zakonu sprovodi bez tendera (videti član 100, stav 1 tačka 2 Zakona o planiranju i izgradnji) budući da, po zakonu niko drugi i ne može da kupi predmetne parcele osim vlasnika susedne, veće parcele.

Cenu od EUR 1050/m2 odredio je nadležni gradski organ zadužen za procenu, po usvojenoj metodologiji. Imajući u vidu da većina predmetnih parcela ne ispunjavaju uslove da budu klasifikovane kao građevinske parcele, ostvarena cena je izuzetno dobra za Grad Beograd“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar