Foto: Shutterstock/Grand Warszawski

Ministarstvo finansija dodelilo je posao nadogradnje BUS servisa firmama Aseko (Asecco) i Informatika a.d. U tenderskoj dokumentaciji piše da se radi o nadogradnji platforme za integraciju servisa između organizacija koji dostavljaju podatke Ministarstvu ili podatke zahtevaju od Ministarstva sa posebnim osvrtom na Informacione posrednike.

Ukupna vrednost ugovora je 89,2 miliona dinara (107,09 miliona sa porezom), prenosi Nova ekonomija.

Service Bus čini osnovni deo platforme za integraciju i koristi se za dizajn i implementaciju sloja koji obezbeđuje komunikaciju u servisno orijentisanoj arhitekturi (SOA).

Nadogradnja Service Bus treba da obezbedi integraciju svih aplikacija i izvora podataka tako što će na sebe preuzeti: integracionu logiku, rutiranje poruka, transformaciju protokola, transformaciju formata podataka, upravljanje greškama, praćenje rada i izveštavanje, navodi se u dokumentaciji.

Pored ove na tender je stigla još jedna ponuda od kompanije AIGO BS koja je cenu svojih usluga procenila na 89,6 miliona dinara, što je bilo za oko 400.000 dinara više od izabrane grupe ponuđača.

Aseko posluje u Srbiji od 1990. godine. Delatnost kompanije je računarsko programiranje.

Do kraja 2016. godine Aseko je imao relativno skroman učinak u poslovanju sa javnim sektorom, u proseku nešto iznad milion evra na godišnjem nivou. Od 2017. težina sklopljenih ugovora naglo se uvećava, pa je ukupno u poslovanju sa javnim sektorom Aseko uvećao svoje prihode za gotovo 40 miliona evra, pisao je Danas.

Bonus video – Marinika Tepić o Aseku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar