Foto: Shutterstock/Alexander Tolstykh

Kompanija Koka Kola sistem (Coca-Cola Sistem) saopštila je danas da je u fabriku vode "Vlasinka" i lokalnu infrastrukturu investirala 3,5 miliona evra i unapredila privredne i turističke potencijale tog kraja.

Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Ivica Tončev rekao je da nove investicije u fabriku vode ‘Vlasinka’ direktno utiču na razvoj privrednih potencijala, otvaranje novih radnih mesta i ostajanje mladih da žive i rade u mestima u kojima su rođeni.

„Višegodišnje uspešno partnerstvo opštine Surdulica i Koka Kole pokazalo je koliko je za razvoj lokalne sredine, razvoj privrede i bolji život građana važna kontinuirana i intenzivna saradnja između lokalnih samouprava i velikih kompanija“, rekao je Tončev i pozvao i druge domaće i inostrane kompanije da se ugledaju na primer Koka Kole.

Generalni direktor kompanije Koka Kola HBC Srbija Svetoslav Atanasov rekao je da će takva ulaganja doprineti širenju poslovanja te fabrike i da će neminovno imati pozitivan uticaj na zapošljavanje i razvoj lokalne zajednice.

„U proteklih 15 godina, u fabriku ‘Vlasinka’ uloženo je 15,5 miliona evra i to u sve aspekte poslovanja, od proizvodnje, proširivanja kapaciteta, razvoja kadrova, infrastrukture, do marketinga i promocije tog kraja kao izuzetne turističke destinacije“, navodi se u saopštenju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare