Foto: N1

Za vreme vanrednog stanja su ih otpuštali, a sada plaćaju postojećim radnicima da im "pribave" nove. Po glavi - 30 evra. Gorenje iz Valjeva najavilo je zaposlenima da će upravo toliko da im isplate kroz avgustovsku platu, po svakom novozaposlenom radniku kojeg dovedu.

Da neće biti jednostavno dovesti novog radnika u valjevsko „Gorenje“ pokazuje i obaveštenje kompanije u kome su navedeni određeni uslovi. To mora da bude radnik koji do sada nije radio, koji nije čak ni dolazio na razgovore za posao u ovu firmu. Taj „dovedeni“ mora uspešno da prođe razgovor, lekarski pregled i obuku.

Mora, potom, da zasnuje radni odnos i da na poslu ostane najmanje do 31. avgusta ove godine.

Tek potom, onaj ko je izabrao i doveo vrednog kolegu, može da očekuje nagradu – za 30 evra (u dinarima) veću platu. Avgustovsku – isplaćenu 15. septembra.

Na ovu „priliku“ ukazao je korisnik Tvitera pod imenom Senka, napisavši:  „Zavladala oskudica – robova sve manje. Gorenje Valjevo – zbog nemogućnosti da nađe radnike nagradiće svakog zaposlenog sa po 30 evra ako dovede nekog ko hoće da radi. Stari radnici ne dolaze u obzir, jer bi nakon isteka ugovora od dve godine morali potpisati ugovor na neodređeno“.

Inače, Gorenje Valjevo je upravo danas najavilo da planira ove godine da proizvede 200.000 kombinovanih frižidera, a u narednoj godini 350.000, što je njen pun kapacipet.

Pored prodaje u Srbiji, planiran je izvoz na brojna evropska tržišta – Nemačku, Rusiju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Dansku, Norvešku, Sloveniju, Austriju.

Slovenačka kompanija Gorenje, koje je od 2018. godine u vlasništvu kineske Hisense grupe, prvu fabriku u Srbiji otvorilo je pre 14 godina upravo u Valjevu, koja sada zapošljava više od 1.600 ljudi i saradjuje sa oko 60 lokalnih dobavljača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare