Foto: TANJUG / DUSAN ANICIC / an

Većina prodavnica u Srbiji radiće u subotu 1. maja, dok će u nedelju trgovine biti - zatvorene. Već u ponedeljak, 3. maja, sve otvaraju vrata potrošačima.

Pročitajte još...

Prodavnice lanca Lidl radiće skraćeno, do 18 sati u petak, 30. aprila, u subotu i nedelju, 1. i 2. maja, neće raditi, dok će 3. maja raditi po redovnom radnom vremenu, saopštia je ova trgovinska kuća.

U saopštenju se navodi da spojeni slobodni dani obezbeđuju Lidl prodavcima da svoje vreme posvete najmilijima i da praznike provedu sa porodicom.

Za razliku od Lidla, sve IdeaRoda i Merkator prodavnice 1. maja će raditi prema redovnom radnom vremenu, dok će 2. maj biti neradan za većinu njih, uključujući i Idea onlajn prodavnice.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice MaxiMega Maxi, Shop&Go i Tempo imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih trgovinskih lanaca.

„U petak 30. aprila ove radnje će raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno“, naveli su u ovim trgovinama.

Rad u turističkim centrima

„Za one koji su odlučili da praznike provedu na Zlatiboru, Kopaoniku, Paliću ili u Soko Banji, 2. maja će moći da kupe sve što im zafali u Idea prodavnicama na ovim lokacijama“, navodi se u saopštenju ovog trgovinskog lanca.

Radno vreme pijaca

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća „Gradske pijace“ u Beogradu tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, izuzev 2. maja, radiće od 6 do 19 časova.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, 2. maja, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“ koje će raditi od 6 do 13 časova.

Pijaca „OTC“ Novi Beograd u petak, subotu i utorak radiće od 8 do 16 časova, dok će biti zatvorena 2. i 3. maja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare