Foto: N1

Kompanija "Jura" iz Leskovca izgubila je prvostepenom presudom spor protiv sindikalaca Predraga Stojanovića i Zorana Markovića, koji su oslobođeni optužbe da su u javnim istupanjima iznosili poslovne tajne te južnokorejske firme, rekao je danas njihov advokat Miloš Vučinić.

Postupak protiv predsednika organizacije Samostalnog sindikata u „Juri“ Predraga Stojanovića koji je pre godinu dana dobio otkaz, i predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zorana Markovića vođen je skoro godinu dana pred Osnovnim sudom Leskovac.

PROČITAJTE JOŠ

“U obrazloženju presude navodi se da oni nisu imali nameru da naruše poslovni ugled, već suprotno, da su imali nameru da poboljšaju status zaposlenih, ali i da pokušaju da izvrše određena poboljšanja kod poslodavca, tako da su namere bile pozitivne, a ne negativne prema poslodavcu“, kazao je agenciji Beta advokat Vučinić.

On je rekao da će odbrana tu presudu dobiti i u pisanoj formi, i da je prvostepena presuda donesena na osnovu činjenica i dokaza, te da drugostepena odluka ne može biti drugačija.

„Smatram da je sud doneo jedinu ispravnu odluku, utemeljenu na činjenicama“, rekao je on i dodao da je postupak vođen „prilično temeljno“.

„Jura“ je tužila dvojicu sindikalaca na osnovu onoga što su govorili na konferencijama za medije i u izjavama za regionalne portale.

Predrag Stojanović, otkaz Jura, Yura, Leskovac
Predrag Stojanović Foto: Privatna arhiva

Zbog tvrdnje da je iznosio poslovne tajne i narušavao ugled firme, Stojanović je otkaz dobio pre više od godinu dana i taj postupak pred sudom skoro nije makao sa početka, jer je glavni svedok u inostranstvu.

Stojanović, koji sada živi od 9.000 dinara koje mu „Jura“ mesečno uplaćuje, govorio je o raznim nepravilnostima prema kolegama i zalagao se  za njihov bolji status u kompaniji.

BONUS VIDEO: Kineski radnici stupili u štrajk, gradilište Linglonga prazno

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar