Pošta Foto: Shutterstock

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i finansije Borislav Borović ocenio je danas da bi jedino smisleno objašnjenje za transformaciju Pošta Srbije u akcionarsko društvo moglo biti da se otvara prostor za privatizaciju tog preduzeća.

Borović je istakao da je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Pošta Srbije Zoran Đorđević najavio transformaciju preduzeća u akcionarsko društvo da bi „mnogo bolje funkcionisala“ i prilagodila se novim tržišnim okolnostima.

Šta je to rukovodioce Pošte Srbije do sada sprečavalo da „mnogo bolje funkcionišu“ a što će im prelazak iz statusa JP u akcionarsko društvo kvalitativno novo doneti u odnosu na „stege“ statusa JP, upitao je Borović.

Jedino smisleno objašnjenje za statusnu promenu u ovom trenitku je da se transformacijom „JP u AD“ otvara mesto privatizaciji Pošte Srbije, jer se javna preduzeća ne mogu privatizovati, a akcionarska društva to mogu, predočio je Borović.

PROČITAJTE JOŠ

Borović je preneo „nadanja“ Đorđevića da će nova kompanija kroz transformaciju izrasti u jedan veliki gigant kao što je Telekom, dok građanima Srbije ostaje nada da se neće zaduživati kao Telekom, kada se samo za tri godine zadužio za 1,15 milijardu evra.

BONUS VIDEO Da li je EPS na pragu privatizacije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare