Foto: MGSI

Predsednica Inženjerske komore Srbije Marica Mijajlović i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisale su ugovor kojim se ovoj komori poveravaju poslovi organizovanja stručnog ispita, izdavanja licenci i vođenja registra.

Marica Mijajlović, kako se navodi u saopštenju ministarstva, rekla je da je ovo veliki dan jer im se konačno posle više godina vraća poverenje.

„Vraćaju nam se povereni poslovi koji se odnose na čitavu proceduru izdavanja licenci, prethodno proceduru sprovođenja stručnih ispita“, rekla je ona i u ime svih inženjera „dala reč da će komora biti ravnopravan partner sa ministarstvom“.

„Sve što je zamislila, što je planirala Republika Srbija u okviru investicionog plana prvenstveno, komora će pomoći da se realizuje do 2025. godine“, navela je ona.

Potpisani ugovor praktično znači da se komori poveravaju poslovi organizacije stručnih ispita, vođenje registra i davanje licenci, rekla je ministarka.

„Mislim da je najvažnije da Inženjerska komora Srbije bude kuća za sve inženjere“, naglasila je ona i dodala da komora treba da vodi registar svih inženjera Srbije, a ne samo svojih članova.

Komora, kako je navela ministarka, treba zajedno sa Vladom Srbije da stvara mogućnosti da se inženjeri dodatno obrazuju.