Foto: N1

Investiciona oseka na domaćem tržištu akcija nastavila se i poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, dok su BELEX indeksi zabeležili neznatno kretanje, ali u različitim pravcima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ukupan promet na trgovanju je iznosio oko 2,0 miliona dinara (16,9 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je registrovao zanemarljivu negativnu korekciju i zaključio dan na 773,58 poena, dok je na nedeljnom nivou ostao na pozitivnoj teritoriji sa dobitkom od 0,1 posto, a BELEXlajn je neznatno napredovao na 1.649,31 poen, pri čemu je u odnosu na prošlu sedmicu jači za više od 0,1 odsto.

Obična akcija Komercijalne banke bila je drugi dan uzastopno najtrgovanija sa iznosom od 1,2 miliona dinara po ceni od 3.700 dinara, za samo jedan dinar nižoj nego juče, dok je preferencijalna akcija te banke porasla za 0,2 procenta na 1.052 dinara, uz promet od približno 0,1 milion dinara.

Naftna industrija Srbije je pala za 0,8 odsto na 594 dinara uz realizaciju od oko 0,3 miliona dinara, dok je Metalac iz Gornjeg Milanovca ojačao za 1,0 procenat dostigavši cenu od 1.929 dinara, a ostvario je trgovanje nešto manje od 0,3 miliona dinara.

Na MTP tržištu je investiciona aktivnost bila jako slaba. Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali ideo od 30,34 posto, pri čemu u prodaji 60,68 procenata, a u kupovini nisu učestvovali. Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar