Nacionalni stadion
Nacionalni stadion. Foto: Ministarstvo finansija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je za "upravljanje projektom" i "stručni nadzor" na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu namenilo 900 miliona dinara.

Naime ministarstvo je 4. juna oglasilo nabavku pod nazivom: „usluge upravljanja projektom i vršenje stručnog nadzora na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona na teritoriji gradske opštine Surčin u Beogradu“.

U planu javnih nabavki Ministarstva stoji da je procenjena vrednost ove nabavke 900 miliona dinara, odnosno oko 7,6 miliona evra.

Nacionalni stadion na „neprimerenom“ mestu

Rok za izvršenje usluga „upravljanja projektom“ i „stručni nadzor“ je pet godina (60 meseci), vidi se iz oglasa o javnoj nabavci.

Od ponuđača se, između ostalog, traži da je u obračunskoj 2021. godini ostvario ukupan prihod od minimum 1,8 milijardi dinara poslovnog prihoda, a rok za podnošenje ponuda je 20. jun.

Linijski infrastrukturni objekat je javni put, javna železnička infrastruktura, metro, vazdušna saobraćajna infrastruktura (poletno-sletna staza, rulna staza, platforma, kao i objekti u njihovoj funkciji), operativna obala u lučkom području, elektroenergetski vod, naftovod, produktovod, gasovod, derivacioni cevovod, objekat visinskog prevoza, linijska infrastruktura elektronskih komunikacija, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura i slično, piše u Zakonu o planiranju i izgradnji.

Ceo tekst možete pročitati na portalu Danas.rs

Bonus video: Stolica: Došao sam da pobeđujem i vratim navijače na stadion

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare