Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obilasku novog hotela Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kompanija „Mona“ otvorila je u Beogradu hotel „Mona Plaza“ u koji je uloženo 30 miliona evra i koji predstavlja najveću investiciju ove kompanije od njenog osnivanja.

Predstavnik te kompanije Tomislav Momirović je na svečanom otvaranju hotela, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao da se početak radova na tom objektu poklopio sa prvim rezultatima fiskalne konsolidacije i merama koje su, kako je ocenio, donele veliki rast celoj privredi Srbije.

„To su fantastični rezultati koji svima u hotelskom biznisu daju veliki elan, a nas u Moni uveravaju da smo dobro postupili što smo uložili 30 miliona evra u ovaj hotel“, rekao je Momirović.

Kompanija „Mona“ se, prema njegovima rečima, za tu investiciju spremala 20 godina i nije slučajno što su pre nekoliko godina krenuli sa projektom na kojem je bilo angažovano više od 2.500 radnika.

“Turizam svake godine raste za 15 odsto, imamo rast ekonomije od 4,5 odsto i to su neverovatni rezultati koji još uvek nisu dovoljni da budemo kao zemlje srednje Evrope što je naš cilj““, naveo je Momirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će ovaj novi hotel na Dorćolu biti razvojni projekat za taj deo grada, koji će da „procveta“ istakao da je Mona jedno od značajnijih srpskih preduzeća, sa više od 50 prodavnica u Srbiji, Severnoj Makedoniji, BiH i Crnoj Gori.

„To je za našu zemlju od ogromnog interesa i značaja. Želimo da zapošljavate još veći broj ljudi u Srbiji i regionu“, poručio je Vučić vlasnicima kompanije.