Hit oglas: Stan u BG od 10 kvadrata bez prozora 37.000 evra

Biznis 02. avg. 202013:55 > 18:2634 komentara
Podeli:
Foto:Shutterstock

Garsonjera u suturenu, bez prozora u dnevnoj sobi, od samo 10 kvadratnih metara u Beogradu prodaje se po sniženoj ceni od čak 36.900 evra.

U opisu oglasa za prodaju ove garsonjere na Dorćolu navedeno je da je njena prava površina 15 kvadratnih metara, dok je samo 10 uknjiženo. Međutim, iz agencije to ne mogu da potvrde, pa je na samom zainteresovanom kupcu da uzme metar u svoje ruke.

Interesantno je da je uz oglas priložen nacrt po kom stan ima odvojenu dnevnu sobu, kupatilo i kuhinju, ali bi kupac i to verovatno morao lično da proveri.

Nežica Rakočević, vlasnica „Mona nekretnine“, jedne od agencija koje pokušavaju da prodaju ovaj stan, kaže kako je on prvi put oglašen još početkom februara i to po početnoj ceni od 42.900 evra.

„Prava cena ovog stana bila je 42.900 evra, onda je snižen na 39.900, pa na sadašnjih 36.900 evra“, objašnjava Rakočević za Nova.rs.

Prema njenim rečima, za stan ne vlada preveliko interesovanje, jer je oglas kojim se prodaje stan do sada pregledan 2316 puta, ali se za njega se do sada telefonom raspitivalo svega nekoliko kupaca.

Sobičak u suterenu, nema prozor u dnevnoj sobi, ulaz iz dvorišta

Iz agencije navode da se stan ne nalazi u prizemlju, kao što je u oglasu navedeno, već da je u pitanju suteren. Zbog toga stan ima samo jedan prozor u hodniku i kupatilu, dok su dnevna soba i kuhinja bez direktnog izvora dnevnog svetla.

„Prilaz je iz dvorišta, iz zadnjeg dela zgrade, izgleda kao da je u pitanju bio svetlarnik“, navode iz agencije.

Osim toga, stan se nalazi u u zgradi staroj šest decenija. Izgleda da je njegova jedina prednost lokacija, na šta je i stavljen akcenat u oglasu za prodaju.

Izdaju ga za 250 evra mesečno!?

Iz agencije navode da se vlasnici stana očigledno ne žuri da ga proda, jer zahvaljujući dobroj lokaciji, uspeva da ga izdaje za čak 250 evra mesečno.

Povezane vesti:

Iako su mali stanovi u centru Beograda retki i na ceni Rakočevič napominje da sami vlasnici često precenjuju svoju imovinu.

„Vlasnici određuju cenu po kojoj žele da prodaju stan i misle da je to realno. Kada prođe mnogo vremena i vide da nema realizacije prodaje onda krenu da spuštaju cenu“, kaže vlasnica agencije za Nova.rs

Dodaje da je u ovom slučaju očigledno da su u pitanju nerelna očekivanja prodavca.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u toku prošle godine cene nekretnina u Srbiji su porasle, a najveći skok se desio u Beogradu, gde je prosečna cena kvadrata u novogradnji bila 1.836 evra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar