Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Fondacija Hemofarm sa ukupno pet miliona dinara pomogla je gradove Vršac i Šabac, a novac je usmeren za podršku starijim sugrađanima i borbu protiv širenja koronavirusa, saopšteno je danas iz te fondacije.

Tri miliona dinara u Vršcu biće podrška osobama starijim od 65 godina čija su primanja manja od 30.000 dinara i sredstva će biti iskorišćena za prehrambene i higijenske pakete za više od 6.000 socijalno ugroženih, dok je dva miliona dinara u Šapcu namenjeno za borbu protiv koronavirusa.

Hemofarm ima proizvodne pogone u ova dva grada.

„Ovo je samo jedna od donacija koje su kompanija Hemofarm i njena fondacija tokom prethodnog meseca uputile različitim institucijama koji se uključene u borbu protiv korona virusa“, navodi se u saopštenju.

Prošle nedelje Štada i Hemofarm obezbedili su za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, države u kojima proizvode, donaciji 150 monitora za praćenje vitalnih životnih funkcija pacijenata koji su na respiratorima i u težoj fazi bolesti, a ukupna vrednost poklonjenih aparata iznosi 45 miliona dinara.

„Hemofarm je uvek brinuo za zajednicu u kojoj posluje bilo da je reč o pomodhi gradovima u kojima se nalaze njegove fabrike, bilo pomažući zemlje u kojima su smešteni njegovi pogoni, a ovo je naš način da građanima pokažemo da smo tu za njih“, rekla je povodom najnovije donacije direktorka Hemofarm fondacije Suzana Ðorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram