Foto: N1

Farmaceutska kompanija Galenika saopštila je danas da 80 odsto zaposlenih u toj kompaniji nije u štrajku, podsećajući da su zarade zaposlenih povećane, počev od februarske.

To povećanje zarada prihvatio je jedan od dva reprezentativna sindikata, a drugi nije, zbog čega se deo radnika odlučio na štrajk, dodaje se u saopštenju.

Samo u 2023. godini u odnosu na 2022. prosečna zarada zaposlenih koja je ugovorena u koeficijentu je uvećana za 18 odsto, a u protekle četiri godine, zaključno sa ovogodišnjim februarskim povećanjem, prosečna zarada uvećana je 68 odsto, navodi se.

Za zaposlene su, između ostalog, obezbeđeni sopstveni autobuski prevoz, topli obrok u kantini, dodatno privatno zdravstveno osiguranje, plaćeni noćni rad u procentu većem od predviđanog zakonom, kao i godišnji bonus za ostvarenje predviđenih planova.

Galenika posluje u skladu sa svim zakonima Srbije i kontinuirano ulaže u unapređenje uslova rada, bezbednost i razvoj svojih zaposlenih, što će nastaviti da radi, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar