Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon što je dobila sva regulatorna odobrenja, Fortenova grupa je dovršila postupak prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane kompaniji Nomad Foods, saopšteno je iz ove grupacije. Time je Nomad Foods i zvanično postao vlasnik kompanije Frikom u Srbiji. Prema najavama iz Fortenova grupe, iznos od 615 miliona evra od prodaje biće iskorišćen za - otplatu duga.

Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvata Ledo plus u Hrvatskoj, Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini i Frikom u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Fortenova grupe.

„Ova velika transakcija zaključena je godinu dana nakon što je u Fortenova grupi pokrenut proces prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane, uprkos tome što je postupak sproveden u vrlo izazovnim okolnostima pandemije… Postignuta cena od 615 miliona evra potvrdila je vrednost našeg biznisa, a istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

Izvršni direktor Fortenova grupe za finansije, James Pearson, izjavio je da je prodajom Poslovne grupe zamrznute hrane u 2021. godini, uz transfer Merkatora i ispunjenje svih planova u letnoj sezoni, Fortenova grupa u potpunosti završila i svoj program prodaje neosnovnih delatnosti i ostvarila brojna operativna poboljšanja u svojim delatnostima što “ sve doprinosi poboljšanju finansijskih pokazatelja“.

„Kad je reč o ovoj transakciji, sredstva od prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane iskoristićemo kako bismo odmah otplatili dug usled čega ćemo znatno smanjiti zaduženost kompanije“, rekao je James Pearson.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar