Agencija za privredne registre, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Umesto do 30. juna, rok za dostavljanje redovnih finansijskih izveštaja preduzeća ističe 4. avgusta ove godine, saopštila je Agencija za privredne registre.

Novi rokovi utvrđeni su u skladu sa Vladinom uredbom o pomeranju rokova zbog pandemije koronavirusa.

Tako rok za dostavljanje konsolidovanog godišnjeg finansijskog izveštaja ističe 3. septembra, umesto 31. jula. Novi rok za dostavljanje vanrednog završnog računa je 5. jun, ali pod uslovom da je rok za dostavljanje tih izveštaja istekao za vreme vanrednog stanja.

„Rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja pravnih lica koja imaju poslovnu godinu različitu od kalendarske godine ističe 4. avgusta 2020. godine, pod uslovom da je rok za dostavljanje tih izveštaja istekao za vreme vanrednog stanja, odnosno ističe do 31. maja 2020. godine“, upozoravaju u APR.

U Agenciji ukazuju i na način računanja rokova u postupku registracije u ostalim registrima ARP.

„U skladu sa Uredbom o primeni rokova u upravnom postupku za vreme vanrednog stanja, rok propisan za preduzimanje radnje za stranku počinje da teče ispočetka, narednog dana od dana ukidanja vanrednog stanja. Objavljivanje odluke registratora, koja je doneta u vreme vanrednog stanja, smatra se izvršenim istekom 15 dana od prestanka vanrednog stanja, pa rok za izjavljivanje žalbe počinje da teče prvog narednog dana“, objašnjavaju u APR.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)