Foto: Shutterstock/Boško Karanović

Kompanija „Novi Pazar-put“, u vlasništvu Zvonka Veselinovića, nastavila je da dobija poslove u Srbiji iako je stavljena pod sankcije Sjedinjenih Američkih Država. Ova firma izabrana je za nabavku kamenog agregata na tenderu JKP “Putevi” iz Kraljeva.

Kako se vidi u odluci o dodeli ugovora, vrednost posla je 26,66 miliona dinara bez PDV-a.

Kako je objavila Nova ekonomija, nabavka je bila podeljena u četiri dela, odnosno partije. Jednu partiju dobila je firma Mineral RS u vlasništvu austrijskog Štrabaga, a za jednu je nabavka obustavljena.

„Novi Pazar-put“ dobila je partije za nabavku kamenog agregata za tampon slojeve za 24 miliona dinara i za nabavku eruptivnog kamenog agregata za 2,66 miliona dinara.

Kompanija „Novi Pazar-put“ u vlasništvu je firme Inkop iz Ćuprije, koja je 60 odsto u vlasništvu Zvonka Veselinovića, a 40 odsto njegovog brata Žarka.

PROČITAJTE JOŠ:

Inkop je kupio preduzeće Novi Pazar-put 2020. godine, a u to vreme je jedan od vlasnika Inkopa bio i Milan Radoičić.

Radoičić je istupio iz vlasništva u oktobru 2023. godine, nakon što je preuzeo odgovornost za oružani napad u kosovskom selu Banjska.

Ministarstvo finansija SAD smatra Radoičića i Veselinovića članovima organizovane kriminalne grupe i uvelo je sankcije njima i njihovim firmama.

Firma Novi Pazar-put je pod sankcijama od 2021. godine, ali je nastavila da dobija poslove na tenderima javnih preduzeća u Srbiji.

BONUS VIDEO: Zvonko Veselinović – kontroverzni biznismen, kum još kontroverznijeg Milana Radoičića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare