Foto: N1

Pogone privremeno zatvaraju Geoks iz Vranja i Tigar iz Pirota, a za obustavu proizvodnje se spremaju i Džinsi i Autostop iz Leskovca.

Fabrika Geoks odlučila je da zatvori pogon u narednih mesec dana, a na osnovu “ Odluke o organizaciji i odsustvu zaposlenih sa rada u uslovima proglašenog vanrednog stanja u Republici Srbiji“.

U odluci dostavljenoj radnicima piše da će prvi radni dan biti 21. april.

Nešto više od 1200 radnika će do 3. aprila morati da koriste slobodne dane, a oni koji ih nemaju, primiće 60 procenata zarade.

„Južne vesti“ pišu i da, nakon niškog i prokupačkog Leonija, zbog eventualnog širenja virusa korona, od sledeće nedelje neće radti ni Autostop i Džinsi u Leskovcu.

„Najave gradonačelnika Pirota Vladana Vasića o obustavi rada u Tigru, sada potvrđuju i u fabrici – radnici na posao u Pirotu i Babušnici neće dolaziti do daljeg“, rečeno je tom niškom portalu.

Podsećamo da je Nova.rs pisala o tome da je „Geoks“ prošle nedelje radnicama koje imaju malu decu ponudio da zbog čuvanja maloletnog deteta tokom epidemije koronavirusa uzme – neplaćeno odsustvo.

Nijedna zaposlena žena, prema saznanjima Nova.rs, nije prihvatila sramnu ponudu svog poslodavca, a žene inače čine više od 90 odsto zaposlenih u vranjanskom „Geoksu“.