EXIT: Firma u stečajnom postupku nema veze sa festivalom

Biznis 27. jul. 202011:32
Podeli:
Foto:EPA/BALAZS MOHAI

Povodom oglasa u listu "Danas" u kome je objavljen stečajni postupak privrednog društva "The State of EXIT doo Novi Sad" i povodom medijskih objava u vezi sa tim, organizatori EXIT-a kažu da navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa EXIT festivalom.

Pročitaj još:

„U pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegov osnivač, Dušan Kovačević.

Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je EXIT zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji.

U tom trenutku se Dušan Kovačević vraća na čelo Exita i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja.

EXIT je uprkos ogromnim izazovima izazvanim pandemijom jači nego ikad, te će uskoro javnost obradovati novim datumima i prvim izvođačima za 2021. godinu“, saopštila je press služba EXIT festivala.

Foto: Oglas/Dnevni list Danas

 

Nova.rs pročešljala je ovim povodom javno dostupne podatke na portalima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije.

„The State of Exit d.o.o.“ je preduzeće registrovano 2005. godine za delatnost reklamnih agencija, a prema izjavi zakonskog zastupnika Bojana Boškovića, dostupnoj na portalu Agencije za privredne registre, neaktivno je od 2017. godine. Vlasnici “The State od Exit d.o.o.” su Bojan Bošković, koji je i zakonski zastupnik, Ivan Milivojev, Miloš Ignjatović i Mladen Pavlik.

Preduzeće u kojem je otvoren stečaj registrovano je na adresi Vase Stajića 18, Novi Sad, kao i “Fondacija The State of Exit”, čiji je upravitelj takođe Bojan Bošković. Ova fondacija osnovana je sa ciljem da “pomogne u planiranju, organizaciji i realizaciji projekta Exit festival”, kako stoji u javno dostupnim podacima Agencije za privredne registre, a u javnosti je poznata kao organizator festivala.

Na istoj adresi u Novom Sadu nalazi se i Udruženje “Exit”, čiji su zakonski zastupnici Bojan Bošković i Milan Ignjatović, a koje je osnivač “Fondacije The State of Exit”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar