Er Srbija prodaje letove za jun, bez garancije da će ih biti

Podeli:
Foto:TANJUG / ER SRBIJA

Preko portala "Er Srbije" mogu se kupiti karte za komercijalne letove iz Beograda do više evropskih gradova, koji bi trebalo da počnu od prvog juna. Kako navode iz kompanije, ne postoji čvrsta garancije da ovi letovi neće biti odloženi, ali kupci karata svakako neće biti oštećeni.

Na pitanje Nova.rs da li imaju informacije o tome kada će vazdušni saobraćaj biti ponovo uspostavljen, iz „Er Srbije“ odgovaruju kako se nadaju da će to do juna to biti rešeno.

„Nadamo se da će se do juna uspostaviti komercijalni saobraćaj, ali to zavisi od razvoja situacije sa pandemijom virusa COVID19“, navode iz ove kompanije.

Oni poručuju da ako, zbog epidemiološke situacije, letovi u junu ne budu bili mogući, kupcima će biti ponuđeno više opcija.

„Ukoliko kupite kartu, a let se u međuvremenu otkaže, biće vam ponuđene opcije zamene karte bez naplate za bilo koji drugi datum putovanja do 31. marta 2021. godine. Moguće je i izdavanje elektronskog vaučera u vrednosti karte, uvećanog za 10 odsto od same tarife i takse za gorivo (YQ taksa). Ovaj vaučer je nerefundabilan, važi 12 meseci, i može se iskoristiti za plaćanje bilo koje druge karte“, navode iz Er Srbije i objašnjavaju da je i refundacija novca moguća:

„Takođe, biće ponuđena i puna refundacija, novac ce biti vraćen na račun kartice kojom je placena, u roku od 7 do 30 dana.“

Na pitanje o tome da li ova kompanija priprema određene mere zaštite prilikom povratka komercijalnih letova, i da li će se saobraćaj obnavljati postupno, iz ove aviokompanije poručuju da se po tom pitanju oslanjaju na zvanična obaveštenja Vlade Srbije, koja su svima dostupna.

Er Srbija po ovom pitanju nije usamljena, pa se tako preko Lufthanze može kupiti karta za let, recimo do Frakfurta, koji je zakazan već za 18. maj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reka je, gostujući u petak na TV „Pink“ da se razmatra delimično otvaranje Aerodroma „Nikola Tesla“ već od od 1. maja.

Kako je rekao, za tada se razmatra i otvaranje međugradskog saobračaja, a onda i svega drugog, dodavši da to moraju lekari da odbore, jer se oni pitaju za procenu epidemiološke situacije.

Komentari

Vaš komentar