Podeli
Foto:Vesna Lalić

Air Serbia zbog pojačane tražnje povećava broj letova tokom jula i avgusta do Frankfurta, Ciriha i Berlina.

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, povećaće nedeljni broj letova do Ciriha i Frankfurta zbog povećane potražnje. Dodatni letovi do Ciriha tokom ovog leta počeće u junu, dok će od 1. avgusta Air Serbia uvesti i dodatne polaske do Frankfurta i Berlina, prenosi Aviatica.rs

Srpska nacionalna avio-kompanija tokom juna će leteti do Ciriha do dva puta dnevno, dok će sredinom leta obavljati i do tri leta dnevno.

Pored toga, počev od avgusta, Air Serbiaa će leteti 10 puta nedeljno do Frankfurta, umesto planiranih sedam, a do Berlina ukupno 10 puta nedeljno, umesto šest.

Imajući u vidu da je Air Serbia sa obnavljanjem ograničenog broja letova iz Beograda počela još 21. maja, kao i da su konkurenti na rutama ka pomenutim nemačkim gradovima odložili početak letova za kasno leto, pa čak i ranu jesen, srpska nacionalna avio-kompanija sa planiranih ukupno 20 letova nedeljno ostaje glavni prevoznik koji će povezivati region sa Frankfurtom i Berlinom tokom narednih meseci.

“Nastavljamo da pažljivo pratimo situaciju i da naš saobraćaj proaktivno prilagođavamo potražnji. Destinacije u Švajcarskoj i Nemačkoj izuzetno su važne za nas, pre svega zbog velikog broja srpskih državljana koji žive i rade u tim zemljama, ali i zbog poslovnih ljudi i turista.

Mi pomno pratimo sve što se tiče ukidanja ili produžavanja ograničenja u putovanjima na svim destinacijama do kojih letimo, i u skladu sa promenama dalje ćemo prilagođavati naš red letenja”, rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor Air Serbia.

Posle dvomesečne pauze u obavljanju komercijalnih putničkih letova usled pandemije korona virusa, Air Serbia je počela sa obnavljanjem saobraćaja do pojedinih destinacija u Evropi i regionu od 21. maja. Od 6. juna ponovo su počeli i prekookeanski letovi između Beograda i Njujorka. Planirano je da Air Serbia od 15. juna, u zavisnosti od potražnje i ograničenja putovanja, postepeno obnovi saobraćaj iz Beograda do većeg broja destinacija. Od 16. juna, srpska nacionalna avio-kompanija počeće sa obnovom letova iz Niša, a 30. juna i iz Kraljeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar