Foto: Shutterstock

Dva nova turbo-propelerska aviona tipa ATR 72-600, koje će Er Srbija koristiti na regionalnim letovima, planirano je da stignu u Beograd tokom maja i juna, saopštila je nacionalna avio-kompanija.

„Iznajmljivanjem novih aviona tog tipa nastavlja veliko podmlađivanje regionalne flote, koje je započeto u januaru, a biće finalizovano do kraja godine“, saopštila je Er Srbija.

Avion YU-ALW dobio je vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj i očekuje se da će stići u Beograd početkom maja.

„Drago nam je što nastavljamo sa obnavljanjem regionalne flote i što ćemo u glavni deo letnje sezone ući sa još dva nova aviona, jer nas očekuje uzbudljiv period, širenje mreže destinacija i veliki broj letova. Avion tipa ATR 72-600, YU-ALY, koji je trenutno najmlađi član naše flote, pokazao se kao odličan izbor za letove na našim linijama u okviru regiona. Uvereni smo da će dolazak još dva aviona tog tipa dodatno doprineti našoj operativnoj efikasnosti i još boljem iskustvu putovanja za naše putnike. Kontinuirano poboljšanje usluga i korisničkog iskustva su naši najvažniji prioriteti i nastavićemo da se razvijamo u tom pravcu i ubuduće“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Novi avioni YU-ALW i YU-ALX srpskog nacionalnog avio-prevoznika proizvedeni su 2017. godine i noviji su od ostalih letelica u ATR floti, prenosi N1.

Obe letelice, kako se ističe u saopštenju, imaju konfiguraciju sa 70 sedišta. Najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 kilometara na sat, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 kilometara.

Nacionalna avio-kompanija će avionima tipa ATR 72-600 obavljati regionalne letove na redovnim linijama iz Beograda za Banjaluku, Bari, Beč, Bukurešt, Bolonju, Ljubljanu, Podgoricu, Prag, Salcburg, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Solun, Tivat, Tiranu, Trst i Zagreb, kao i na sezonskim linijama do Dubrovnika, Pule, Splita, Rijeke i Zadra.

Letovi novim avionima će biti realizovani i na redovnoj liniji iz Kraljeva za Istanbul i sezonskim do Tivta i Soluna, kao i na redovnoj liniji iz Niša za Ljubljanu i sezonskoj do Atine.

BONUS VIDEO – Sa jednog na drugi kraj sveta za samo tri sata

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)