Foto: Shutterstock

Evropska partija zelenih (EGP), Zajedno za Srbiju i Ne davimo Beograd organizovali su u nedelju panel diskusiju o ekonomiji, a skup je održan u Hotelu Kragujevac.

Tema panel diskusije bila je „Relokalizacija osnovnih sektora i ponovno uvažavanje prava radnika“.

„Ekonomija je teško pogođena pandemijom u Srbiji. Većina malih i srednjih preduzeća još uvek se bori da stane na noge, pojedini sektori su to iskoristili kao izgovor za smanjenje plata, a mere koje sprovodi država ne prave značajnu razliku. Politika vlade je pre populistička nego smislena i uključivala je finansijsku podršku kompanijama, koje bi trebalo da spreče nezaposlenost i helikopterski novac građanima. Štaviše, određene grupe kao što su penzioneri, zdravstveni radnici ili zaposleni u javnom sektoru dodatno su podržane jednokratnom novčanom pomoći ili povišicama od 10 odsto. Povišice nisu imale značajan efekat zbog visoke inflacije i rasta cena. Ne treba zanemariti da je većina mera 2020. godine došla pred izbore, a da se dodatne mere najavljuju za proleće 2022. godine, opet neposredno pred opšte izbore“, zaključci su panel diskusije u Kragujevcu, prenosi N1.

Učešće u panelu uzeli su Nikola Nešić, odbornik u kragujevačkom lokalnom parlamentu, Slobodan Jerotić, bivši direktor Toplane Šabac i ekspert za energetsku efikasnost i centralno grejanje, Svetislav Кostić, profesor pravnih nauka, Nebojša Zelenović, advokat i bivši gradonačelnik Šapca, Dušica Barović, odbornica u skupštini opštine Loznica i Evelin Hujtebrok, kopredsedavajuća Evropske partije zelenih (EGP).

Bonus video – Gde nas vode novi kineski krediti

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar