Foto:Promo

Ekomobilnost je dvodnevna manifestacija posvećena uticaju vozila na životnu sredinu sa posebnim osvrtnom na ulogu medija u širenju svesti i edukaciji na ovu temu i sa ciljem da nas upozori na stanje životne sredine i razmotri nove načine smanjenja zagađenja koje emituju prevozna sredstva. Skup se održava 17. i 18. septembra.

Kako su saopštili organizatori, manifestacija se, sa početkom od 10 časova istovremeno na dve lokacije u Beogradu. Prva lokacija je kuća Kralja Petra I gde je prostor rezervisan za ekološke dvotočkaše, klasične i bicikle na električni pogon, zatim mopede i električne trotinete. Pored gore navedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača kao i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva. Druga lokacija je plato ispred Muzeja 25. maj gde će biti prikazani najnoviji modeli putničkih vozila na električni i hibridni pogon. U najavi je nekoliko premijera najnovijih modela koji su tek stigli na naše tržište.

U kući Kralja Petra predviđeno je održavanje panel diskusija o ekomobilnosti, o novim tehnologijama, zakonskim rešenjima, stimulacijama za prelazak na održivu mobilnost, strategijama razvoja biciklizma kao i tzv. sharing concept bicikala, električnih trotineta i automobila sa ciljem razvoja mikromobilnosti kod nas. Na tribinama učestvuju predstavnici Ministarstva životne sredine, Agencije za bezbednost saobraćaja, predstavnici Privredne komore Srbije, uvoznici vozila, novinari kao i gosti iz inostranstava. Ulaz na obe lokacije je besplatan uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Detaljnije se informišite na linku portala ekomobilist.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar