Foto:Ivan Dinić/Nova S; Vesna Lalić/NOva.rs

Od 1. septembra zvanično će struja za domaćinstva biti skuplja za 6,5 odsto bez poreza i taksi, ali novom odlukom nije uključeno i potencijalno poskupljenje električne energije za privrednike. Kako tvrdi biznismen Zoran Drakulić za Nova.rs, on se nada neće ni biti poskupljenja za privredu i da bi to bila sramota.

„Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, iznosi bez poreza i taksi 8,144 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 6,5 odsto“, navedeno je u saopštenju Agencije za energetiku.

Biznismen Zoran Drakulić kaže u izjavi za Nova.rs da bi potencijalno novo poskupljenje za privrednika bila prava sramota.

„S obzirom na to da su nama već digli cenu za 55 odsto, a građanima za 6,5 odsto, da li mislite da bi nama opet morali da dignu cenu struje? Očigledno je to socijalna kategorija i novo poskupljenje bi bilo prava sramota. Ukoliko se poveća i privredi, indirektno će se poćevati i građanima“, ističe u izjavi za Nova.rs Zoran Drakulić.

Na naše pitanje da li očekuje da će i pored svega privredi biti podignuta cena struja, Drakulić odgovara:

„Toplo se nadam da privredu uopšte nisu spominjali i nadam se da to neće uraditi. To ne bi ni smelo“, podvlači privrednik.

Drakulić naglašava da bi eventualno poskupljenje električne energije za privredu značilo i dizanje drugih cena proizvoda za građane.

„To znači da dodatni udar na inflaciju i dizanje novih cena. Konkretno to bi bili efekti poskupljenja struje za privredu“, zaključuje Drakulić.

Bonus video: Radojka Nikolić – Ako je predsednik rekao – struja će i poskupeti 10 %

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare