Foto: N1

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je danas da će u katastru do kraja godine biti rešeno svih oko 750.000 zaostalih predmeta.

„Što se tiče katastra, mnogo je urađeno i katastar nije više katastar kakav je bio, ali i dalje ima veliki broj predmeta koji su stari po četiri, pet, sedam i više godina, a na današnji dan ih ima 750.000 aktivnih predmeta“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska radova na izgradnji 1.000 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Zemunu kod „Lakat krivine“.

Podseća da je država uzela kredit od Svetske banke od 40 miliona evra kako bi modernizovala katastar i dodaje da je deo tog kredita bio upravo namenjen za omogućavanje da se reše zaostali predmeti.

„Rok je do kraja ove godine da ti predmeti budu rešeni. Angažovani su dodatni ljudi i sve što je bilo neophodno da se uradi država je obezbedila katastru i očekujemo da se to i realizuje“, navela je Mihajlović i dodala da je uveden e Katastar i druge neophodne stvari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar