Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Erdžan Alinmaz, generalni direktor pogona turske fabrike Teklas u Vladičinom Hanu, ovih nedelja aktuelne zbog "spasavanja" radnika Geoksa iz Vranja na molbu predsednika Aleksandra Vučića, jutros je oko 9 časova dao otkaz, saznaje portal Nova.rs od izvora bliskih upravi.

Informacija još uvek nije zvanična, a radnici sa kojima smo razgovarali o razlozima za ovakvu odluku za sada samo nagađaju, uz komentare da je „bio pod velikim pritiskom zbog situacije sa Geoksom“.

„Turska kompanije Teklas koja proizvodi delove za automobile otvoriće pogon u Vranju gde će u početku zapošljavati 250, a kasnije više od 1.000 radnika Geoksa koji je zatvorio fabriku u tom gradu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Od tog obećanja predsednika Aleksandra Vučića i najave da će se pogon turske kompanije Teklas u Vladičinom Hanu odmah pobrinuti o sudbini 250 od 1.200 otpuštenih radnika Geoksa, prošlo je više od mesec dana, a radnici Teklasa za portal Nova.rs kažu da je tokom avgusta ovde posao dobilo oko 100 bivših radnika koje su „Italijani ostavili na cedilu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare