Foto: tommaso altamura / Alamy / Alamy / Profimedia

Uvođenje vanrednog stanja zbog koronavirusa uticalo je na smanjenje obima posla kurirskih službi, pre svega snabdevanja pravnih lica, jer su tržni centri i maloprodajni objekati, kao i mnoga pravna lica, smanjili ili potpuno obustavili rad.

U blažem padu je i dostava pošiljki fizičkim licima, jer je evidentan pad onlajn kupovine proizvoda koji nisu od životnog značaja, ističu za portal Nova ekonomija u kurirskoj službi Siti ekspres.

Jedino gde se beleži veći broj pošiljki, dodaju u toj firmi, su najosnovniji proizvodi, garderoba, bela tehnika, mali kućni aparati ili knjige.

U firmi „AKS Ekspres kurir“ takođe navode da je manje posla, ali ističu i da su garderoba i sredstva za dezinfekciju na vrhu liste najčešće dostavljenih proizvoda proteklih nedelja.

Uvođenje policijskog časa, za sve pa i većinu kurirskih službi znači i kraće radno vreme.

Dostavljači napominju da na terenu poštuju sve preventivne mere, od zaštitne opreme za zaposlene, dezinfekcije radnog prostora kao i organizacije rada od kuće i onlajn sastanaka, a onima koji ne žele da prime pošiljku iz „ruke u ruku“ omogućena je i beskontaktna dostava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram