Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Portparolka Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar izjavila je danas da ta stranka pruža punu podršku radnicima Fijata koji su za danas najavili nastavak protesta i blokadu autoputa Kragujevac-Čačak.

Kockar je, kako se navodi u saopštenju DS, izrazila zabrinutost što i pored kršenja ljudskih prava izostaje solidarnost sa problemima radnika u Srbiji.

„Pred radnike Fijata stavljen je izbor da ostanu bez posla ili da odu u inostranstvo, izbor sa kojim su se do sada suočile hiljade radnika u Srbiji i sa kojim ćemo se tek suočavati u budućnosti. Zbog toga je izuzetno važno pružiti im podršku u njihovoj borbi i insistirati da država preuzme svoj deo odgovornosti za situaciju u kojoj su se našli, ali i tome da se istina čuje i na javnom servisu“, rekla je Kockar.

Portparolka demokrata je istakla i da, zajedno sa sindikatima, kao društvo imamo obavezu da se izborimo za poštovanje zakona, kako privatne strane firme ne bi poslovale kao država u državi i kako bi institucije štitile prava i garantovale bezbednost radnika.

„Država mora da preuzme odgovornost, kao i svi oni koji su davali lažna obećanja radnicima“, poručila je Kockar.

Bonus video: Radnici Fijata ponovo protestovali u Kragujevcu. Ko krši dogovor – Vlada ili zaposleni


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare