Miroslav Čučković Foto:TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIĆ

Najveći radovi koji će tokom 2024. godine biti vidljivi u Beogradu biće na izgradnji beogradskog metroa, jer će početi uređenje prostora za prve metro stanice, najavio je danas gradski menadžer Miroslav Ćućković.

„Najveća stvar koja može da se vidi sledeće godine biće najznačajniji radovi na beogradskom metrou. Videćete izgradnju Depoa, izgradnju velikog bulevara pored Makišog polja, koji će zajedno sa prve dve stanice na tom prostoru biti u izradnji. Takođe, videćete radove od Banovog brda do Savskog trga, preko Sajma i Ade Ciganije do kraja prve linije“,rekao je Čučković za Tanjug.

On je rekao da će to biti jedan od najznačajnih građevinskih projekata u narednoj sezoni radova.

Kako je istakao, u Beogradu će biti izgrađeno više objekata i realizovano više projekata zajedno sa Vladom Srbije i u svrhu svetske izložbe EXPO 2027. i naglasio da će to biti veliki zadatak za sve.

„Očekuju nas veliki zadaci, od početka izgradnje železničke pruge do velikih radova na Nacionalom stadionu i početka izgradnje glavne energene koja će biti za taj deo Beograda.

Možemo da kažemo da nas očekuje i ulaganje u Naučno-tehnološki park, izgradnja novog Torlaka“, naveo je Čučković.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da se očekuju i radovi na zgradama Istorijskog muzeja, Fakulteta likovinih umetnosti, kao i Prirodnjačkog muzeja, ali i otvaranje Muzeja stratišta na starom Sajmištu.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić rekao je ranije da se nada da će pre kraja 2028. godine biti otvorena prva linija metroa u Beogradu i dodao da ćemo radove na metrou imati na svakom koraku u narednom periodu.

Inače, ranije je na sajtu Vlade Srbije objavljeno da su očekivanja da će do kraja godine ili početkom naredne krenuti da se izvode radovi na bušenju za prve četiri stanice beogradskog metroa – na Savskom trgu, u Požeškoj ulici, Sajmu i još u jednoj ulici blizu Makiškog polja.

Ministar finansija Siniša Mali je ranije rekao da sve ide po planu i da će se paralelno sa prvom linijom graditi i druga linija beogradskog metroa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare