Predrag Todorovic izvrsni direktor nove nacionalne avio kompanije To Montenegro
Predrag Todorović Foto:Vesna Lalić/ Nova.rs

"Povratnu avionsku kartu Beograd-Tivat ili Beograd-Podgorica sada možete nabaviti po promotivnoj ceni od 109 evra, uz sve uključene takse", rekao je za Nova.rs direktor novoosnovane crnogorske aviokompanije Er Montenegro Predrag Todorović.

„Letovi se na relaciji Beograd-Tivat trenutno organizuju dva puta dnevno, a od Podgorice, pa do Beograda jednom dnevno. Kako se turistička sezona bude zahuhtavala, letovi će se pojačavati, pa će dnevno biti tri polaska Beograd-Tivat i dva Beograd-Podgorica“, rekao nam je prvi čovek kompanije Er Montegro.

On nije precizirao do kada će trajati promotivni period sa trenutnom cenom karata, ali je poručio da sve informacije treba pratiti na sajtu kompanije airmontenegro.com.

„Dugoročno cene će određivati tržište, one će zavisiti od dostupnog slobodnog kapaciteta svih kompanija koje saobraćaju na ovim rutama. Zavisiće i od dinamike kupovine, kada se karte kupuju – da li je to u poslednjem trenutku ili je planirano unapred. Na cene će uticati i to da li su u pitanju grupe, zavisiće i od same satnice leta i popunjenosti aviona – klasični ekonomski parametri“, tako Todorović odgovara na pitanje kakve nas cene očekuju nakon promotivnog perioda.

Avion nove crnogorske aviokompanije Er (Air) Montenegro
Avion nove crnogorske aviokompanije Er (Air) Montenegro Foto:BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE

On kaže da je Beograd glavna destinacija, ali da će se Er Montengrom leteti i za Banjaluku, Ljubljanu, Frankfurt.

„Er Montenegro je državna kompanija, i ne funkcioniše po osnovama low cost kompanija, strukture troškova i biznis modeli su potpuno drugačiji. Nije realno očekivati neke low cost cene“, poručuje Todorović.

Inače Crna Gora odlučila je da osnuje novu aviokompaniju, naslednicu Montenegro erlajnsa. U četvrtak, 10. juna, bio je organizovan prvi let iz Podgorice za Beograd.

Pratite nas i na društvenim
mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare